BIO SAN FRANCISCO: la gran cita del sector biofarma

Del 6 al 8 de juny del 2016, Biocat va coordinar la representació de la delegació catalana a la BIO International Convention, fira capdavantera a escala internacional de partnering en el sector biotecnològic que va tenir lloc al Moscone Center de San Francisco (Califòrnia, Estats Units), regió caracteritzada per destacar en els àmbits dels productes biofarmacèutics, la biotecnologia industrial, els biocombustibles, els dispositius mèdics i el diagnòstic.

Una vegada més, Biocat va ser un agent clau en l’organització de la presència de la BioRegió de Catalunya a la fira, en col·laboració amb l’ICEX (Instituto de Comercio Exterior), que és l’entitat coordinadora en l’àmbit estatal. La participació catalana es va concretar en 42 empreses i entitats, cinc més que el 2015 (33 empreses i 9 entitats de recerca o de suport a la innovació). Com a cada edició, la BioRegió va comptar amb un estand propi, ubicat molt a prop de la zona Business Forum i al costat dels principals patrocinadors de la fira.

La convocatòria va aplegar, als Estats Units, companyies farmacèutiques, biotecnològiques, empreses consultores i de serveis i organitzacions de recerca. Cinc d'aquestes empreses van tenir un estand propi dins del Pavelló de la BioRegió de Catalunya: Archivel PharmaBcn PeptidesSalvat BiotechTrifermed CBDOZeClinicsGrífols, que va apostar per un estand propi a la fira, fora del pavelló espanyol. La fira també va comptar amb empreses veteranes en participació, com ara BioibéricaBionureGP PharmPlasmia Biotech o Oryzon Genomics. D’altres hi van participar per segon any consecutiu, com és el cas de Molomics, el VHIR Som Biotech. Com a empreses novelles, la fira va comptar amb, DBGen, l’Institut Germans Trias i Pujol (IGTP) i IDP Pharma.

Activitats pròpies del pavelló

L’ICEX, el primer dia de fira, va organitzar l’Spain Kicks off BIO 2016: "Innovation in Biotech. From translation, transfer and licensing through spin-out and VC financing". Al panell de discussió amb experts del sector —amb representants d’Eli Lilly, Roche i Stanford University— es va parlar sobre desenvolupament d'estratègies i best practices per al negoci, així com de les millors estratègies diferenciades per producte. El pavelló també va comptar amb una recepció de networking.

Les 42 empreses i entitats catalanes segons àrea d’activitat i les entitats que van assistir a la fira, ja fos per compte propi o sota la coordinació de Biocat, van ser les següents:

Biotecnològiques - Teràpies i diagnòstics: Ability Pharma, Archivel Pharma, Bionure, DBGen, GP Pharm, IDP Pharma, Minoryx Therapeutics, Molomics, Oryzon Genomics, SOM Biotech, Spherium Biomed, Thrombotargets Europe.

Biotecnològiques - Serveis d'R+D: BCN Peptides, Biokit, Cebiotex, Intelligent Pharma, Plasmia Biotech, ReadyCell, Specipig i ZeClinics.

Altres biotecnològiques:  AB-Biotics i Biochemize.

Farmacèutiques: Almirall, Bioibérica, Esteve, Ferrer Internacional, Gebro Pharma, Grifols Internacional, Laboratorios Salvat i Uriach.

Serveis professionals i consultoria:  Grifols Engineering, Oficina Ponti i TrifermedCBDO.

Organitzacions: ACCIO - Catalonia Trade &  Investment, Biocat, BIST, Centre de Regulació Genòmica (CRG), CREB (UPC), Institut Germans Trias i Pujol, IRB BarcelonaUniversitat Autónoma de BarcelonaVall d'Hebron Institut de Recerca.

Veure catàleg d'empreses a la BIO 2016

Estand de la delegació catalana a la BIO Convention 2016, celebrada a San Francisco.

La fira, a l’avantguarda del sector

Una novetat d’aquesta darrera edició va ser la negociació per aconseguir entrades de Convention Acces & Partnering a preu reduït, en lloc d’entrades de partnering a la zona d’exposició, com s’havia fet en edicions anteriors. Això va permetre a les nostres entitats establir les reunions a la zona de Business Forum, accedir a directius de més alt nivell i reduir els temps de desplaçament entre reunió i reunió. La fira va ampliar els dies disponibles per fer partnering, de manera que les empreses van gaudir de més hores per fixar reunions.  

La BIO va oferir un excel·lent entorn per a la creació de sinergies amb alts executius i líders d’opinió: les reunions de partnering one-on-one van ser, com sempre, un dels pilars principals de la proposta de valor i van batre xifres rècord. Aquesta darrera fira va concloure amb 35.700 reunions de partnering i 15.937 líders de la indústria de 76 països diferents. El programa educatiu va estar format per 800 speakers repartits en 157 sessions adreçades a les últimes oportunitats de negoci, descobriments mèdics i els diferents ecosistemes, entre d’altres.

Per a més informació dels highlights de les sessions, es pot visitar aquesta pàgina web: www.biotech-now.org.