Biocat present a les principals Fires sectorials

Dins de l’estratègia d’internacionalització en el sector de les ciències de la vida i de la salut, Biocat, amb la finalitat de donar més projecció a l’ecosistema de la BioRegió i incrementar les connexions comercials, ha coordinat al 2016 la participació de la delegació catalana a les principals fires de referència del sector.

Barcelona pren el relleu de la pròxima edició BIO-Europe Spring 2017

Durant una cerimònia simbòlica que s’ha celebrat a la cloenda del BIO-Europe Spring 2016 a Estocolm el 6 d’abril 2016, s’ha comunicat oficialment que Barcelona serà la ciutat amfitriona de la pròxima edició 2017.

El congrés de partnering  de referència en els sectors de la biotecnologia i la industria farmacèutica tindria lloc per tercera vegada a Barcelona, després d’haver comptat amb una amplia acollida en les prèvies edicions el 2010 i el 2013. De fet, al 2013 hi van participar més de 2.000 delegats de 1.219 empreses i entitats, entre d’elles 58 catalanes. L’impacte econòmic generat es va estimar en 2,2 milions d’euros.

Durant el discurs, Anna Crishman, Managing Director d’EBD Group, empresa organitzadora de l’esdeveniment, ha pronunciat les següents paraules: “Estem molt contents d'anunciar que la BIO-Europe Spring 2017 es durà a terme a Barcelona, la seu de la sòlida BioRegió de Catalunya. Serà la nostra onzena edició i la tercera vegada que Barcelona acollirà l'esdeveniment. Presentarem més de 2.500 dealmakers de la indústria farmacèutica, biotecnològica i financera focalitzats en oportunitats de partnering one-to-one que impulsen la indústria de desenvolupament de fàrmacs.”

Biospain 2016 

Biospain 2016, el major congrés de biotecnologia i farmacèutic organitzat per una associació espanyola i un dels més grans d’Europa pel nombre de reunions one-to-one, s’ha celebrat a la ciutat de Bilbao del 28 al 30 de Setembre del 2016 aplegant 220 expositors, 700 organitzacions i més de 1.500 delegats de 28 països d’arreu del món; de fet el 33% dels assistents provingueren de països com Estats Units, Israel, Japó i Brasil.

La delegació catalana ha congregat prop de 90 empreses catalanes, comptant amb la participació d’empreses farmacèutiques com AlmirallEsteve, Ferrer o Grífols, biotecnològiques com Aelix TherapeuticsInkemiaSpherium BiomedOryzon Genomics o Minoryx Therapeutics, d’inversions com Caixa Capital RiscCapital Cell o Ysios, centres de recerca com el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) o l’Institut de Recerca Vall d’Hebron-VHIR i hospitals com l’Hospital Clínic o l’Hospital de Sant Joan de Déu, entre d’altres.

Dins de l’espai d’expositors, la BioRegió de Catalunya ha gaudit d’un pavelló propi, coordinat per Biocat, que va comptar amb la presència d’IproteosMind the ByteAbility Pharma, Enantia i Specipig, sent la primera vegada que empreses catalanes tenien un espai propi.

Dins del programa de ponències, Albert Barberà, director de Biocat, ha participat en la xerrada “Massachussetts and Spain Health ecosystems learning from each other”, tot debatent sobre les best practices de cara a optimitzar els recursos locals (talent, capital, tecnologia i xarxes) així com proposant estratègies de cara a accelerar el creixement i a enfortir el pont d’innovació entre Massachussetts i Espanya. El col·loqui ha comptat amb representants de les organitzacions responsables de la promoció de la salut a Massachussetts, - Robert Ramos, Marketing Coordinator de la Masslifesciences Center – Espanya – Ion Arocena, director general d’ASEBIO;  País Basc -  Amaia Martínez, responsable d’Iniciatives Estratègiques de la SPRI-Agència Basca de Desenvolupament de Negocis; tots moderats pel director executiu de la Richi Foundation dels Estats Units, Ernest Lara.

 

Barcelona, nomenada pròxima seu de BIO-Europe Spring 2017

L’estand de la BioRegió  ha comptat amb moltes reunions durant el congrés BIO Spain

Barcelona, amfitriona per primera vegada de la fira farmacèutica internacional CPhI Worldwide

Del 4 al 6 d’octubre del 2016, Barcelona ha estat la seu de la CPhI, la fira europea farmacèutica capdavantera a nivell mundial, un esdeveniment que ha aconseguit aplegar prop de 36.000 professionals de la indústria, provinents de 150 països diferents.   
Dins el marc d’aquest destacat esdeveniment, Biocat ha donat visibilitat a la BioRegió mitjançant una conferència a on s’ha presentat el sector de les ciències de la vida i la salut catalans, un dels més dinàmics d’Europa. A més a més s’ha donat a conèixer els objectius i oportunitats als quals l’ecosistema s’enfoca de cara als pròxims anys i els avantatges competitius que presenten les diferents iniciatives i actius regionals. 

Fòrum de Formació i Ocupació

Biospain també ha acollit el III Fòrum de Formació i Ocupació, on el programa d’acceleració en salut Design Health Barcelona (d·Health Barcelona) ha tingut un espai propi que han visitat més de 300 persones. El màster és un dels quatre únics programes europeus pioners en la formació d’emprenedors a través de la metodologia del biodisseny, i ha contribuït a la creació de 9 projectes empresarials en l’àmbit de les tecnologies mèdiques innovadores.