Speed dating per impulsar nous projectes empresarials

El passat mes de desembre del 2016 va tenir lloc a Barcelona una nova edició del Health & Bio Team Dating, una iniciativa organitzada per BStartup de Banc Sabadell, Biocat i CataloniaBio amb la col·laboració de 27 institucions de l’àmbit universitari i de la recerca de Catalunya. Es tracta d’una trobada amb un format pioner en el sector de les ciències de la vida i la salut on un centenar de científics i executius es van posar en contacte mitjançant una plataforma que concerta cites ràpides de 30 minuts per tal de posar en marxa projectes empresarials. Durant quatre hores, es van organitzar més de 200 reunions.

La trobada va repetir format després de l’èxit de la primera edició, celebrada el desembre del 2015. En aquella ocasió, el 82 % dels participants van trobar contactes i van iniciar col·laboracions a través d’aquesta iniciativa i el 67 % estan encara col·laborant per tirar endavant els seus projectes. Sis equips van formalitzar un contracte o conveni i la totalitat de participants van manifestar que repetirien l’experiència.

Iniciatives com Health & Bio Team Dating agilitzen la transferència tecnològica que necessita l’ecosistema de salut a Catalunya per ser més innovador i competitiu. 

Testimonis d’èxit

Aquest any es va convidar els protagonistes d’un dels casos d’èxit sorgit del Health & Bio Team Dating 2015 perquè expliquessin la seva experiència: la Dra. Ruth M. Risueño, fundadora i Chief Scientific Officer (CSO) de Leukos Biotech (spin-off de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras), i el Dr. Enrique Llaudet, que es va incorporar com a CEO a l’empresa arran de la seva trobada a l’esdeveniment. La companyia està acabant el desenvolupament preclínic d'una nova classe de fàrmacs per a la leucèmia mieloide aguda (LMA) i ha aconseguit aixecar una ronda d’inversió de 3,5 milions d’euros. "Els investigadors som científics i necessitem l’ajuda i l’assessorament dels professionals dels negocis. El Health & Bio Team Dating em va permetre trobar un CEO per al meu projecte", va destacar Risueño. "Per mi, la “cita” em va permetre trobar una nova feina estimulant i gratificant" va dir Llaudet.

Un centenar de científics i gestors es van donar cita al Health & Bio Team Dating. 

Durant quatre hores es van organitzar més de 200 reunions.